Gardenplanner skemaer

have_planlaegningHer finder du en kort beskrivelse af hvert skema som følger med.

Når du køber Gardenplanner får du 16 skemaer med på den medfølgende USB stik. Dem kan du frit benytte og printe ud, ligeså meget og lige så tit du vil.

Skulle du miste din USB stik så fortvivl ikke. Du kan til hver en tid gå på Gardenplanner.dk og downloade de enkelte skemaer.

 

Index

Du kan selv organisere din Gardenplanner. Inddeling i mappen er helt op til dig. Der er 10 faneblade med, så vælg selv hvordan dine skemaer skal fordeles i mappen. Vil du efterfølgende omorganisere din mappe, printer du blot et nyt index, udfylder og sætter i mappen.

Kalender år – Dage i haven

Årskalenderen er en årsoversigt for hele året. Sæt kryds i de dage hvor du er i haven. Så kan du se hvor meget tid du har og bruger på din elskede have.

Månedskalender

Dette er det måske vigtigste skema hvor du for hver måned kan notere hvad du skal eller vil huske at gøre. Så behøver du ikke spekulere mere på det, før du kommer til den aktuelle måned og hurtigt kan overskue, hvad du skal have for hånden i denne måned.

Beskæringsplan

En beskæringsplan går igen år efter år. Informationer findes mange steder i blade og på nettet. Noter de beskæringsperioder som passer til de planter du har i din have., så er de altidlige ved hånden

Blomsterfrø dyrkning

Skemaet til blomsterfrø hjælper dig til at få et hurtigt overblik over hvad der skal gøres hvornår. Hvornår skal frøene sås, prikles og hvornår kan de plantes ud i krukker og bede. Noter informationerne fra frøposer eller måske dine egne erfaringer er bedre? Uanset hvad så giver det et hurtigt overblik, og du kan genbruge listen år for år. Naturligvis er der plads til notater. Lykkedes det, og hvad kom der ud af det.

Hvis du foretrækker det, er der mulighed for at organisere informationerne pr bed.  Så du husker hvad der vokser i skovbedet, eller i terrassekrukken sidste sommer.

Blomsterfrø liste

En hurtig gennemset  liste over dine blomsterfrø. Så kan du nemt se hvad du har købt, eller hvad der er på “lager” fra sidste år,  når du skal til at planlægge din nye havesæson.

Når du køber nye frø, kan du med fordel skrive informationer fra frøposen i dette skema . Så er det hurtigt at finde nyttig viden igen. Er du til frøbytte, har fået frø af naboen eller selv høstet frøene, kan du her sikre  dig, at informationerne altid vil være hurtig tilgængelig.

Gødningsplan

En gødningsplan går igen år efter år. Informationer findes mange steder i blade og på nettet Noter de gødningsperioder som passer til de planter og arealer du har i din have.

Haveplan A4

Det er utroligt nyttigt at tegne haven op. Opmål og tegn hele haven med hus og fliser, eller brug hele arket på at tegne de enkelte bede. Husk du kan printe så mange du vil. I skemaet kan du tegne med farver eller bruge symboler som du selv vælger. Du kan desuden notere blomstringstidspunkt, farven og højden på de enkelte planter. Så er det nemmere i vintermånederne at planlægge, ændre og forbedre bedene, når man hurtigt kan se hvad bedet indeholder.

Internetadresser

Frø købes et sted – løg et andet, her er der fine krukker, eller info om gødning på en webside, du gerne vil huske. Skriv dem her og du kan altid finde dem igen.  Selvom du har dem bogmærket websiden på din søgemaskine på computeren, drukner de jo ofte i mængden.

Køkkenhaven sædskifte og bedplan

Sædskifte er vigtig for at få det optimale udbytte i køkkenhaven. Det kræver en del planlægning at få det til at passe. Desuden er der med god planlægning mulighed for at så og høste flere afgrøder, så du får så meget udbytte af dine køkkenhave som muligt.

En gratis forslag til sædskifte kan ses og downloades på vores hjemmeside gardenplanner.dk

I dette haveskema kan du noter hvad du vil plante i dine forskellige bede i køkkenhave, samt hvornår det skal sås og hvornår du kan høste. Skemaet bør udfyldes pr bed. Så er det desuden nemt at flytte hele den enkelte bedplan til det næste bed, næste år, for at opnå det bedste sædskifte. En god ide er desuden at tilføre dine egne notater, så det kan gøres endnu bedre næste år.

Min haves historie

Hvornår sprang vintergækken ud, hvornår spiste du det først æble osv. Noter årets gang og hvad du oplever. Også når du ser noget spændende eller oplever noget nyt. Et skema du vil kunne tage frem igen og igen, og glæde dig ved din haves historie.

Planlæg af Haveåret

Inden sæsonen går i gang, kan du notere hvad du vil prioritere at fokuser på i år. Efterhånden som du får det klaret, kan du tjekke det af i haveskemaet og få fornøjelsen af at se dine forventninger opfyldes.

Projektplan

Større projekter skal planlægges. Skal der lægges fliser, opsættes hegn eller laves helt nye bede, kan du med dette skema notére det der skal gøres, og tjek af efterhånden som projektets gøremål bliver udført.

Regnskab for min have

Det koster jo noget at købe nye ting og planer til haven. Med dette skema kan du holde styr på dine udgifter, så du ved hvad det reelt har kostet.

Skriblerier

Et skema til løse noter. Er du på kursus, eller vil du notere løst og fast så er det her du skal skrive det ind.

have_planlaegningTips og gode råd

Hører du om hvordan man selv at lave brændenældegødning eller insektsæbe. Skriv det her så, har du det altid ved hånden.

Ønsker og tjekliste

Måske ser du noget i TV om en spændende plante, måske hører du nogen snakke om hvor sjovt det er at støbe i beton. Eller der er en ide i et haveblad du skal huske, også når bladet er sat på plads i reolen, eller givet videre til naboen.  Skriv det ned her i dette skema, så kan du i en stille stund tjekke det på din computer og finde mere info, eller købe det du ønsker dig.